Loading...
Menu

Συνάντηση Μαθητών με Λογοτέχνες και Διάλογος για τη Λογοτεχνική Έκφραση

Συνεχίζοντας την παράδοση του σχολείου μας στον τομέα της καλλιέργειας της λογοτεχνικής ευαισθησίας στους μαθητές μας, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τρεις καταξιωμένους λογοτέχνες: την Άννυ Κουτροκόη, την Ευτυχία- Αλεξάνδρα Λουκίδου και τον Γιάννη Τζανή.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία των φιλολόγων Ξένιας Ντολοπούλου, Αθηνάς Θύμη, Στέλιου Κουρή, αλλά και την έγκριση του διευθυντή του Α΄ Γυμνασίου κυρίου Κλεάνθη Λαγόπουλου και του συλλόγου διδασκόντων του Α΄ Γυμνασίου.


Έτσι, μαθητές της Β΄ Γυμνασίου και μέλη του Λογοτεχνικού Περιοδικού των «Δοκιμών» συγκεντρώθηκαν στη βιβλιοθήκη «Ελευθεριάδης» την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 και χωρισμένοι σε ομάδες συνομίλησαν με τους λογοτέχνες για το έργο τους και την τέχνη του «λόγου». Οι μαθητές, αφού είχαν διδαχθεί στην τάξη ποιήματα, διηγήματα και μυθιστορήματα των φιλοξεμούμενων λογοτεχνών, είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν συγκεκριμένες ερωτήσεις. Επίσης, άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απαγγελίες ποιημάτων ή αναγνώσεις πεζογραφημάτων καθώς  και τα σχόλια των δημιουργών για τα έργα τους και τη διαδικασία συγγραφής και κινητοποίησης της έμπνευσης.



Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead